середня загальноосвітня школа № 95
м. Київ, Україна
вул. Щербаківського, б. 61 Г
Email
school_95@ukr.net
Контактний телефон
044 400 32 53
Середня школа № 95, м. Київ

5 цікавих ідей, чим зайняти дитину під час осінніх канікул

Ми зібрали п?ять найцікавіших ідей, як корисно та цікаво провести осінні канікули з дитиною.

Ось-ось у дітей розпочнеться осіння «відпустка» від школи, яка триватиме тиждень. Однак разом з відпочинком повертаються «добрі друзі» — збитий режим сну, гаджети тощо. Таке дозвілля якісним не назвеш, це безперечно. Педагоги та психологи впевнені: найкращий відпочинок — це зміна діяльності та творчість.

Однак під час війни, коли маленькі подорожі стають великою проблемою для безпеки дитини, варто шукати домашні розваги.

1. Чемпіонат настільних ігор

Обирайте будь-яку гру, яка буде цікава дитині. Це можуть бути юнацькі шахи або ж українська фінансова гра «Лісові комерсанти». Для активного відпочинку добре підійде «Крокодил», коли треба вгадати, кого показують у пантомімі. Окрім того, радимо звернути увагу на спеціальні навчальні ігри. Наприклад, «Джікі», яка допомагає розширити словниковий запас англійської мови завдяки інтерактивним розповідям. 

2. Осіння вечірка

До дня народження ще так далеко та й до Нового року теж не близько, але так хочеться свята у ці довгі осінні вечори! То чого ж чекати? Оберіть тему вечірки разом з дитиною: це може бути піжама-паті з чаєм та пирогом або ж справжня дискотека з діджеєм! Все залежить лише від вашої фантазії та часу. 

3. Канікули — час для оновлень!

Зробити спортивний куточок для дитини чи може, поклеїти грифельні шпалери для малювання на стінах? Час для цього настав. Якщо ви давно відкладали у далеку комору оновлення дитячої кімнати, можете сміливо починати. Тим більше, що у вас є маленький помічник, до думки якого обов?язково варто прислухатись. 

4. Надолужуємо прогалини

У багатьох дітей є проблеми з успішністю у шкільній програмі. Канікули — це час не лише для відпочинку, але й навчання. Однак, не перетворюйте дім у школу. Краще надолужувати прогалини в ігровій формі та розваг. Наприклад — дивіться мультфільми англійською чи спеціальні навчальні відео та ігри на рахунок та цифри. 

5. Канікули — сімейний час

Як давно ви збиралися усі разом та дивилися кіно? Чи грали у PlayStation, чи просто — балакали? То коли б цим зайнятись, як не тепер? Невимушене дозвілля з родиною зміцнює когнітивні функції дитини, робить її впевненішою в собі та дарує почуття захисту та підтримки, що найбільш потрібно. 

Бонус

Якщо вам не підійшов жоден з варіантів, тоді пропонуємо зануритися у творчість! Це домашнє завдання на канікули точно сподобається всім учням! Створіть атмосферний осінній віночок на двері.

Ми підготували електронний урок, де детально зібрана інструкція з виготовлення осіннього віночка з листя. Урок можна призначити за посиланням через будь-який електронний журнал натиснувши зелену кнопку «Провести урок» створивши доступ до Кабінету уроку. Посилання на електронний урок: «Осінній вінок на двері».

Додатково, для маленьких учнів, ми підготували готові кольорові листочки ат листочки з розмальовками. Завантажуйте безплатну розробку за посиланням: «Осіннє листя + розмальовка»